Het vinden van de juiste luiermaat is niet altijd gemakkelijk en het gaat vaak door verschillende criteria en luiertesten.
Het grootste probleem als je niet de juiste maat kiest ... Lekken !!

De verschillende criteria

Bijvoorbeeld :

 • Het type luier
 • Het merk van luiers
 • Absorptie
 • De morfologie van de persoon

Volgens deze verschillende criteria zal de luiermaat niet hetzelfde zijn, maar de belangrijkste criteria om de beste luiermaat te kiezen zijn : de maat van de taille en heupen.
Je kunt deze metingen eenvoudig nemen met niets meer dan een meetlint.

Meet je taille

 Tour de taille

 1. Om je taille nauwkeurig te meten, moet je het meetlint tegen je blote buik zetten. Verwijder of til kleren die je taille bedekken. Trek je t-shirt uit of til het op net onder je borst. Als je broek je in verlegenheid brengt, maak het dan ongedaan en laat het iets zakken.
 2. Zoek met je vingers naar de bovenkant van je heupen en de onderkant van je ribben. Het vlezige, zachte deel tussen de twee botten is je natuurlijke grootte. Dit is ook het smalste deel van je romp, meestal op hetzelfde niveau of boven je navel.
 3. Wikkel het meetlint om je middel. Ga rechtop staan ​​en adem normaal. Plaats het uiteinde van het meetlint op je navel en maak het helemaal rond je middel voorbij je rug. Het meetlint moet evenwijdig aan de vloer en stevig tegen uw huid zijn zonder erin te zakken. Zorg ervoor dat het meetlint perfect recht is en niet op één plek verdraaid zit, vooral niet op de rug.
 4. Adem uit en kijk naar de meting op het lintnummer waar het het einde kruist met de 0. Het nummer dat je op dit moment ziet, is je middel in centimeters.
 5. Herhaal het proces om ervoor te zorgen dat de eerste stap die je hebt genomen goed was. Als de tweede anders is, herhaalt u het proces opnieuw en berekent u het gemiddelde van de drie metingen.

Meet je heupen 1. Je heupen worden gemeten ter hoogte van je heupen en je billen.
 2. Voeten meedoen.Inderdaad, als uw benen uit elkaar zijn, zal het resultaat iets groter zijn dan uw werkelijke heupbeurt. Dus om vergissingen te voorkomen, moet je je voeten meedoen om de meting uit te voeren. In elk geval mag de afstand tussen uw benen niet groter zijn dan de breedte van uw schouders.
 3. Vind de breedste plaats. De maat van de heupen moet op het breedste punt worden gemeten. Plaats het meetlint enkele centimeters naar beneden of naar boven om de grootste maat te vinden

Gebruik vervolgens de grootste maat om de grootte van uw luiers te selecteren.

Wees echter voorzichtig, dit is niet de absolute garantie om de ideale maat voor uw luiers te krijgen, maar zal u helpen bij uw keuze door te verwijzen naar de maataanduidingen aangegeven in de beschrijving van onze producten.

Inderdaad, van het ene merk naar het andere, is de taille niet hetzelfde.

Hier is een voorbeeld :

 • Tena Slip M = 75-120 cm
 • ID Slip M = 80-125 cm

In één merk kan uw luiermaat M zijn en voor een ander van L.

Niet alle mensen worden op dezelfde manier 'getraind': verschillende morfologie. Eén merk / product zal beter zijn voor één persoon dan voor een ander.
Andere criteria zijn ook betrokken :

Het type luier

Afhankelijk van het type luier kan de maat variëren.
Voor een luier is het noodzakelijk dat het goed is afgesteld met het risico van lekken, vooral wanneer u gaat liggen.
Voor pull-ups kan aanpassing minder essentieel zijn; comfort zal in dit type laag meer een criterium bij uitstek zijn.

Absorptie

De mate van absorptie is over het algemeen gerelateerd aan de dikte van de bescherming (luier). En afhankelijk van de dikte, zal een gevoel van comfort verschillen afhankelijk van de laaggrootte. Dus een luier met een hoge absorptie en daarom dik zal misschien comfortabeler zijn als hij een beetje groter is. Aan de andere kant zal een dunne luier waarschijnlijk comfortabeler zijn in een kleiner formaat.

Nogmaals, alleen producttests kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste maat.

Sommigen geven er de voorkeur aan om een ​​grotere maat te nemen wanneer de luiers bedoeld zijn om 's nachts te worden gedragen. Dit kan zorgen voor meer comfort en een betere opname. Een grotere luier zal feitelijk meer absorberen voor een equivalente mate van absorptie.

Conclusie

Zoals vaak is het nodig om de producten te testen om de grootte en het model van de luier te vinden die het beste bij u passen.

Denk eraan, een te kleine luier zal niet comfortabel zijn en een luier die te groot is, kan lekken !

Ons team staat ook tot uw beschikking om u te begeleiden bij uw keuzes.